Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, skropić octem balsamicznym. sosem sojowo grzybowym i odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pycha
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    superowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    coś dla mnie ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszna karkówka pyszny sos
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Uwielbiam tak podane mięso :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !