Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg wędzony ze szparagami na sałacie

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrago wędzone
4
sałata
700g
ogórek świeży
oliwa
1/2 szklanki
sok z cytryny
1/2
musztarda
3 łyżki
Sklep Prymat
białe szparagi
wiązka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg wędzony ze szparagami na sałacie

Szparagi obrać i wrzucić do wrzątku, ugotować, wystudzić. Z wędzonych ryb dokładnie wybrać mięso. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na strzępy, po czym ułożyć na salaterkach. Jaja przepiórcze ugotować, obrać i przekroić na połówki. Obrany ogórek zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Na sałatce ułożyć kawałki szparagów na przemian z wędzonym pstrągiem i wszystko polać sosem ogórkowym. Udekorować przepiórczymi jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.05.2011 08:05
brawo- świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak