Sposób przygotowania

słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, kucharkiem i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    pyysznyy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    robimy - jadamy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    emilia11

    tesciowa robi,ja ie lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm, pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    często robię taki smalczyk:}
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    właśnie dziś mam na kolacyjkę;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    a do tego ogórek malosolny-super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !