Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę i starannie mieszamy ze składnikami sosu(majonez,wino sok,zioła),schładzamy w lodówce.Krewetki i mięso kroimy na drobne kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy jajka roztrzepane z 1/3 szklanki wody i mąkę ziemniaczaną.Wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku.Formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego,obtaczamy je w wiórkach kokosowych i smażymy w głębokim oleju,aż wiórki nabiorą jasnozłotego koloru.Podajemy z przygotowanym sosem i jasnym pieczywem.Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    niestety to nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mniamniuśne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !