Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie z cebulą i pieczarkami
Kroki postępowania
Naczynie jak najszczelniej owinąć alu-folią i nakryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopniach i zapiekać 1,5 godziny.
Jak przygotować odpowiednią marynatę do karkówki? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Karkówka z tego przepisu będzie w sam raz na pyszny obiad. Mięsko jest idealnie doprawione a do tego bardzo soczyste. Polecam!
karkówka wieprzowa | 1 kilogram |
pieczarki | 500 gramów |
cebula biała | 3 sztuki |
ketchup łagodny | 450 mililitrów |
sok pomidorowy | 1-2 szklanki |
koncentrat pomidorowy | 100 mililitrów |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Naczynie jak najszczelniej owinąć alu-folią i nakryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopniach i zapiekać 1,5 godziny.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: