Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania naszego sklepu internetowego (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do strony lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
Korzystanie wyłącznie z niezbędnych plików cookies wymaga dostosowania zgody oraz wybrania opcji „Zaakceptuj wybrane”. Udzielone zgody można w każdym momencie cofnąć, wchodząc na zakładkę „Zarządzaj plikami cookie” znajdującą się w lewym dolnym rogu strony internetowej.
Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Prymat sp. z o.o. z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju (adres: ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój). Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności.
Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... Kuchnia brazylijska nie jest popularna w Polsce, może poza drinkiem Caipirinha. Ludzie myślą, że jest to kuchnia kosztowna oparta na słynnej, ale jakże drogiej wołowinie brazylijskiej. To nieprawda. W naszych przepisach pozakazujemy że większość składników jest łatwa do osiągnięcia.Kuchnia brazylijska jest różnorodna i trudna do zdefiniowania w kilku słowach. Poszczególne regiony różnią się pomiędzy sobą istotnie. Można zaryzykować stwierdzeniem, że różnice pomiędzy kuchnią Północy (bliższa kuchni europejskiej) a Południa (pod wpływem kuchni afrykańskiej) są tak duże jak różnice np.między kuchnią włoską a węgierską. Nasz blog opowiada o kuchni Północy, stanu Bahia gdzie jedzenie traktowane jest z odpowiednią miłością i nabożeństwem. Stamtąd pochodzi Brasileiro i na takiej kuchni się wychował. Jaka jest kuchnia Bahia? Wyrazista, pełna przypraw, kolorowa, pachnąca, mięsista i nie do końca dietetyczna. To kuchnia która ma duszę:-)
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: