Pytania

Opublikowano

Mysiunia

Po chrzcie synka zostało mi ok. 3kg pokrojonej już wędliny (część kupnej, pieczony schab, pieczony boczek, pasztet). Poporcjowałam i pomroziłam. Co mogę z tego zrobić oprócz bigosu, fasolki po bretońsku i leczo?

Odpowiedzi

  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zawsze jak zostaje mi wędlina robię forszmak, to nasza kresowa tradycja .
  • 5
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Można dodać do zapiekanki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Zapiekankę makaronową z wędliną i warzywami /papryka, kukurydza, pomidory/, sałatkę z ryżem wędliną, jajkiem, papryką konserwową itp., tosty z serem i wędliną a pasztetem można faszerować ugotowane jajka. Mięso można też drobno posiekać i przygotować farsz do np. pierogów z ciasta drożdżowego.
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    można zrobić pasty kanapkowe , pizzę , zapiekanki lub tosty
  • 2
    moje-zdjecie
    Opublikowano

    jola91

    Po rozmrożeniu można śmiało dać na kanapki, zrobić zapiekankę makaronową lub sałatkę z wędliną
  • 2
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Zmieliłabym i zrobiła farsz do pierogów lub pyzów. Może też być w połączeniu z kapustą kiszoną nadzienie do krokietów :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    zmielić i użyć jako farsz do pierogów,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Możesz przesmażyć i zamrozić, wykorzystasz kiedy będziesz potrzebować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Zamrozić możesz poporcjowane w ilościach potrzebnych do pizzy albo na zapiekanki ;))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Świetna jest na pizzę :)
  • 1
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    np do jajecznicy,sałatek,łazanek,zapiekanek.możliwości jest mnóstwo
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Również jestem za tym ,aby zrobić zapiekanki, częśc na kanapki .
  • 1
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    zrób pizzę albo zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Użyj ją do sałatek, zapiekanek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    do p[izzy,zapiekanek, do pierogów farsz z warzywami,
  • 0
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    Zamroziłabym w paczuszkach, bedzie idealnie do zapiekanek czy pizzy :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ja wykorzystałabym je do pizzy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Zapiekanki na pieczywie, zapiekanki z ziemniaków, makaronu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    Ja najwięcej dodaję do pizzy, ale też na jajecznicę się przydają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pizza, zapiekanki,
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    może pizza, zapiekanka, farsz?
  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    trzeba zamrozić to podstawa ale niektóre od razu pokroić w kostkę a pózniej można dodać do zapiekanki jajecznicy a i zjeśc na kanapki
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Justi2401

    Na śniadanie zapiekaj z jajkami w kokilkach, można dodać do pizzy, zrobić różne zapiekanki z makaronem i ryżem, wrzucić do niektórych zup np. a'la żurek :)
  • 0
    wwww
    Opublikowano

    Diana Rusiłowicz

    Macie super pomysły :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    Można dodać do sałatek
  • 0
    karlowicz-agnieszka
    Opublikowano

    agaK.

    Zapiekankę, dodać do pasztetu zmielone jak pieczesz, do sosów...
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    ja uwielbiam na śniadanie przysmażone z cebulką, wszelkiego rodzaju wędliny
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    do zapiekanek, pizzy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    spokojnie można zjeść do chlebka po rozmrożeniu. Możesz również pokroić do jajecznicy wędlinę czy do zapiekanki ziemniaczanej lub makaronowej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zrobiłabym zapiekankę
  • 0
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    A pasztet świetnie sprawdza się w nadzieniu do pasztecików.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    zapiekankę z makaronem albo z ziemniakami :)
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    też przeczytałam wszystkie propozycje , są superowe :-)