Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

15.11.2017 16:06

"piernik staropolski " ...jak tam u Was? już czeka na święta? ja dziś przygotowałam.Nie mogę się doczekać.uwielbiam go!

Najlepsze odpowiedzi (3)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

16.11.2017 13:27

Ja tyle czasu się przymierzam, a jeszcze nie robiłam i tak odwlekam i odwlekam i ciągle a to czasu brak, a to inne obowiązki, a potem się okazuje, że już jest za późno. Moja Świętej Pamięci Ciocia robiła najlepszy na świecie. Mam przepis po Niej. I muszę w końcu się zebrać.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

16.11.2017 19:19

od kilku lat robię tylko staropolski. zagniecenie ciasta z przygotowaniem składników to max 30 minut.a za 5 tygodni pozostaje tylko upieczenie 3-4 placków. nie jadłam jeszcze lepszego piernika.smak jest nie do przebicia :-)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

17.11.2017 09:31

Ja mam juz nastawiony od polowy pazdziernika :). Tym razem mam zrobiony na przeszlo kg maki, bo rodzince posmakowal i mam przywiesc :) Aleksandra- ja w zeszlym roku mialam nadwyzke produkcji i upieczony musialam zamrozic. Powiem tobie, ze jak rozmrozilam po Nowym Roku to byl jeszcze smaczniejszy bo nabral takiej fajnej wilgoci. Takze teraz jak robie to dwa dla siebie, jeden na swieta a drugi na 'czarna godzine' jak sie zachce pierniczka pozniej :D

Odpowiedzi (4)

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.11.2017 10:37

nigdy nie robiłam takiego mam przepis wiekowy na piernik który piecze się następnego dnia po wymieszaniu i od razu po upieczeniu jest miękki ;)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.11.2017 18:06

oj, chyba za późno teraz piernik nastawiać?

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

21.11.2017 09:31

myślę że jest czas,od 2-5 tygodni może leżakować.

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

22.11.2017 23:39

ja w tym roku nie robię, ale w następnym zrobię na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak