Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

12.07.2017 16:58

Mam sporo twardych krówek i szkoda mi ich wyrzucać... Czy mogę coś zrobić, aby zmiękły? Zrobiłabym z nich jakąś masę...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

12.07.2017 21:04

Możesz rozpuścić je podgrzewając w słodkiej śmietance i przełożyć kremem np. andruty lub kruche ciasteczka :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

12.07.2017 22:42

Robiłam masę do tortu - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/376382/tort-jablkowy-z-krowkami.html

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

12.07.2017 22:54

Ja bym dokupiła toffi i zrobiła szyszki z ryżem preparowanym..Pyszne, masa do tortu też jest super.;)

Odpowiedzi (7)

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.07.2017 21:18

mozna zrobic ciasteczka szyszki z ryzem preparowanym pycha

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.07.2017 23:24

Dokup do krówek toffi, podgrzej masę i dodaj do nich ryż preparowany i ulep szyszki.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

13.07.2017 09:38

ALE czy się rozpuszczą? Są jak kamienie.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

13.07.2017 12:17

Diana, na pewno się rozpuszczą podgrzewaj śmietankę na małym ogniu, z krówkami cały czas mieszając.

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

15.07.2017 13:54

Powiedziałabym to samo co poprzedniczki...rozpuścić ..ale skoro piszesz że są tak twarde to nie wiem..aż jestem ciekawa czy Ci się udało je pokonać:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.07.2017 11:24

Ja bym zrobiła szyszki ,sama dawno nie robiłam więc to dobry pomysł

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.08.2017 07:06

@Diana, włóż je do ciepłego mleka, żeby tylko były nim nakryte, połóż pokrywkę i zostaw na kilka godzin. Powinny zmięknąć - ja tak ratowałam kiedyś irysy i toffi. Potem je odcedziłam i zmiksowałam z dodatkiem stopionego masła. W razie konieczności można dodać nieco mleka po moczeniu cukierków. A jak nie, to zalej wódeczką i potrząsaj co jakiś czas. W końcu się rozpuszczą i powstanie likierek krówkowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak