Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dodi

Zadanych pytań: 256

15.08.2016 14:10

Jedliście kiedyś orzeszki pecan?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

15.08.2016 16:53

Nie jadłam, dla mnie za drogie...

Ela15

Zadanych pytań: 1414

17.08.2016 06:48

nie miałam jeszcze okazji jeść tych orzechów

irenka

Zadanych pytań: 888

23.08.2016 19:47

niestety nie jadłam

Odpowiedzi (57)

dodi

Zadanych pytań: 256

15.08.2016 14:11

ja dzisiaj spróbowałam...nigdy wcześniej nawet nie słyszałam o nich...Dietetycy szczególnie polecają orzechy pekan, podobne do orzechów włoskich, ale z większą ilością składników odżywczych

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.08.2016 14:22

nie jadłam jeszcze tych orzechów przede mną jest degustacja a bardzo lubię orzechy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.08.2016 14:26

Ja nie jadłam jeszcze takich orzechów i chętnie przeczytam opinie

Renata9

Zadanych pytań: 329

15.08.2016 14:43

Owszem, jadłam.

dodi

Zadanych pytań: 256

15.08.2016 14:51

Bogate są bowiem w białko, błonnik, węglowodany, witaminy z grupy B, C, K i dużą dawkę witaminy E oraz wapń, żelazo, magnez, potas, sód i kwas elagowy. Zjedzenie kilku z nich dostarcza ponad 20 proc. dziennego zapotrzebowania na cynk, podobnie jest w przypadku witaminy B1. Produkty te zawierają też około 70 proc. nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz antyoksydanty. Dlatego też regularne spożywanie orzechów pekan zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory. Ponadto składniki, zawarte w tych orzechach przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu, obniżenia poziom złego cholesterolu oraz poprawienia metabolizmu. Orzechy pekan pozytywnie działają również na skórę, która odzyskuje blask i zdrowy wygląd. Włosy i paznokcie są mocniejsze, polepsza się wzrok.

dodi

Zadanych pytań: 256

15.08.2016 14:53

Bogate są bowiem w białko, błonnik, węglowodany, witaminy z grupy B, C, K i dużą dawkę witaminy E oraz wapń, żelazo, magnez, potas, sód i kwas elagowy. Zjedzenie kilku z nich dostarcza ponad 20 proc. dziennego zapotrzebowania na cynk, podobnie jest w przypadku witaminy B1. Produkty te zawierają też około 70 proc. nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz antyoksydanty. Dlatego też regularne spożywanie orzechów pekan zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory. Ponadto składniki, zawarte w tych orzechach przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu, obniżenia poziom złego cholesterolu oraz poprawienia metabolizmu. Orzechy pekan pozytywnie działają również na skórę, która odzyskuje blask i zdrowy wygląd. Włosy i paznokcie są mocniejsze, polepsza się wzrok.

Janina

Zadanych pytań: 159

15.08.2016 15:30

Takich jeszcze nie jadłam;))

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.08.2016 16:14

tylko raz jadłam tak nie kupuję bo są dosyć drogie;)

joannaa24

Zadanych pytań: 0

15.08.2016 16:50

Jeszcze nie miałam okazji ich próbować ;)

Ela427

Zadanych pytań: 12

15.08.2016 17:02

takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak