Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

14.07.2016 18:45

Jak robicie wino z czarnej porzeczki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

22.08.2016 09:24

nie robiłem takiego wina

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

22.07.2016 09:37

takiego wina nie robiłam

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

25.07.2016 19:42

nie robię win

Odpowiedzi (22)

Stenka

Zadanych pytań: 467

14.07.2016 19:57

Zasypuję cukrem, aż puści sok, a potem dodaję akohol

Stenka

Zadanych pytań: 467

14.07.2016 21:58

Przepraszam, źle przeczytałam,. myślałam, że chodzi o nalewkę

bertpvd

Zadanych pytań: 19

14.07.2016 22:20

jeszcze nigdy nie robilem ale chętnie przeczytam przepis

Franciszek

Zadanych pytań: 4

15.07.2016 00:18

też nie robiłem jeszcze nigdy

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

15.07.2016 01:14

Niestety z porzeczki nie robiłam :(

ben-ka

Zadanych pytań: 459

15.07.2016 08:41

Nie robię win, bo nie potrafię, ale przepis na nalewkę polecam, można zrobić z czarnej lub czerwonej porzeczki na bazie wódki.

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.07.2016 09:01

z czarnej porzeczki nigdy nie robiłam ale piłam u sąsidki bardzo mi smakowało

dodi

Zadanych pytań: 256

15.07.2016 10:01

nie mam czernej porzeczki i nigdy nie robiłam

Janina

Zadanych pytań: 159

15.07.2016 11:31

Z samej porzeczki nie robiła, lubię mieszane owoce. Zawsze jednak porzeczkę rozdrabniam lub albo odciągam moszcz - wtedy jest mniej śmieci a winko wychodzi ekstra. Daję do butli dolewam cukier rozmieszany z wodą, zakładam rurkę in puka. Cukru daję 40% pojemności butli. Robiłam wino na sokach i owocach mieszanych z małą ilością wody - wyszło tak moce, że pytali ile spirytusu wlałam, a to było czyste prawdziwe wino bez dokładki alkoholu;))

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

15.07.2016 13:14

moja mama robiła kiedyś z czerwonej porzeczki , porzeczki oczyściła , umyła i wkładała do butli zasypywała cukrem zakładała rurkę i odstawiała w ciepłe i zaciemnione miejsce tam stało aż przestało robić bąbelki wtedy dodawała drożdże i dolewała wodę ale nie dużo i zdaje się odcedzała aby nie było owoców i osadu na dnie ponownie odstawiała w ciemne miejsce jak przestało pracować to wtedy zlewała sam sok i do butelek jeszcze potem ono leżakowało ale nie pamiętam jak długo .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak