Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

17.02.2017 00:21

jak długo przechować można korzenie imbiru w lodówce i czy ma być w coś zawinięty?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

03.06.2017 21:13

imbir kupuję tyle ile jest mi potrzeba

Motorek

Zadanych pytań: 1446

03.06.2017 21:13

imbir kupuję tyle ile jest mi potrzeba

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

26.02.2017 15:22

Kiedyś większe ilości imbiru zasypałam pokrojone cukrem i całą zimę miałam do herbaty.

Odpowiedzi (49)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

17.02.2017 00:22

a może macie inny pomysł na imbir aby później dodać do herbaty czy innych napoi? dostałam dzisiaj z 2 kg zdrowych korzeni...

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.02.2017 01:57

Imbir doskonale daje się zamrozić. Więc jeśli zostanie Ci go trochę, możesz z powodzeniem włożyć go do zamrażarki w szczelnie zamkniętym woreczku. Kiedy znów będziesz potrzebować imbiru po prostu wyjmij go z zamrażarki.

Renata9

Zadanych pytań: 329

17.02.2017 07:37

Należy go owinąć w woreczek i trzymać na dolnej półce w lodówce. Można go przechowywać kilka tygodni.

pestka

Zadanych pytań: 424

17.02.2017 08:42

zawsze kupuję mały kawałek i trzymam w lodówce

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.02.2017 10:12

nigdy jeszcze nie miałam takiej ilości imbiru może faktycznie trzeba spróbować zamrozić;)

halina17

Zadanych pytań: 271

17.02.2017 10:18

Można świeży imbir zamarynować.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

17.02.2017 10:23

myślę że można zamrozić ,pocięty na mniejsze kawałki

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.02.2017 10:27

Imbir trzymam zawsze w lodówce w woreczku, nigdy nie mroziłam. Taką ilość to musisz spróbować zamtozioć

adelajda

Zadanych pytań: 234

17.02.2017 10:34

Ja przechowuję w szufladzie na warzywa .Używam bardzo dużo imbiru, nigdy nie próbowałam mrozić .

Mniam

Zadanych pytań: 87

17.02.2017 11:07

Bardzo dużo masz imbiru :) Możesz go przetworzyć i zrobić syrop imbirowy. Ten postoi znacznie dłużej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak