Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepisy - z migdałami

Migdały - przepisy z wykorzystaniem „króla orzechów” nie mogą się nie udać. Słodkie nasiona z nutą maślanego aromatu są idealnym składnikiem, który dopełni smak tych podstawowych i bardziej wykwintnych dań. Mielone, kruszone lub w całości – każdą postać migdałów możesz wykorzystać w kuchni na wiele sposób. Potrawy z migdałami przypadną do gustu miłośnikom orzechów, ale także zwolennikom puszystych, rozpływających się w ustach ciast o wyrazistym smaku. Sprawdź, w jaki sposób możesz wykorzystać w gotowaniu migdały. Przepisy z tej kategorii czekają na Twoje odkrycie.

 

Przepisy z kategorii Przepisy z migdałami: 33
Sortuj:

Migdały - przepis

Co zrobić z migdałów? Najprostsze wykorzystanie migdałów w kuchni to okraszenie nimi słodkich deserów. Najlepsze będą do tego mielone migdały. Przepisy na owocowe koktajle i suflety, migdałową posypkę traktują jako zwieńczenie dania i wydobycie pełni jego smaku. 

Do udekorowania potraw typu mazurki czy babeczki możesz natomiast wykorzystać płatki migdałowe. Przepisy pokażą Ci, że pokrojone na cieniutkie plasterki orzechy będą się również doskonale komponować z sałatkami i kremami, na przykład brokułowym lub cebulowym. 

Lubisz eksplorować nowe połączenia smakowe? Powinieneś zatem wypróbować bardziej wyszukanych kompozycji, które zawierają migdały. Przepisy pozwalające łączyć je ze śledziami lub oliwkami pozwolą Ci odkryć nowe doznania kulinarne. Koniecznie sprawdź, jakie inne nietypowe wariacje na temat migdałów przygotował dla Ciebie Doradca Smaku w tej kategorii.

Wiesz już jak wykorzystać migdały? Przepis, który pozwoli Ci spożytkować inny dowolny składnik znajdziesz w pozostałych kategoriach w naszym serwisie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak