Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa babka z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
masło 125 g
jaja 2 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa babka z truskawkami

Całe jajka zmiksować z cukrem i margaryną na jednolitą masę. Na to przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz zmiksować. Cisto przełożyć do tortownicy albo formy z kominkiem wysmarowanej masłem. Na ciasto wyłożyć owoce lekko \"wpychając\" je w ciasto. Mrożonych owoców nie rozmrażać, tylko obtoczyć w mące, oczywiście nie wpychać, bo i tak same lekko opadną.
Piec ok. 1 godziny (sprawdzać patyczkiem) w 180- 190 stopniach.
Upieczone wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 23.08.2011 11:16
polecam
ewasylwia 01.02.2011 16:20
Fajne ciasto, muszę wypróbować
Aniunia773 01.02.2011 15:38
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak