Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus chałwowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
żółtko jajek 6 sztuk
chałwa
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus chałwowy.

Ubić śmietanę a oddzielnie żółtka z cukrem. Dodać do nich rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Połączyć ze śmietaną. Dodać chałwę. Przekładać do małych szklanek lub foremek i włożyć do lodówki. Po zastygnięciu zanurzyć na moment w gorącej wodzie i delikatnie wysunąć na talerzyk.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 14.11.2011 23:17
gorąco polecam
suzana 14.11.2011 23:17
gorąco polecam
rosik93 29.09.2011 20:50
ciekawe
kriso 23.08.2011 20:55
super
suzana 09.02.2011 12:35
oczywiście pokruszyć, bo żaden mikser temu nie podoła...
teresa18 05.02.2011 21:15
chałwę pokruszyc?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak