Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walijskie ciastka z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jaja 2 szt.
margaryna 0,5 kostki
aromat waniliowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Walijskie ciastka z patelni

Łączymy: mąka + proszek do pieczenia + cukier. Dodajemy margarynę - wyrabiamy. Dodajemy rodzynki, mieszamy.
Jajka rozbijamy widelcem w miseczce i dodajemy do ciasta. Plus aromat. Jeśli ciasto jest za suche, można dodać łyżkę mleka. Wałkujemy ciasto na grubość 1/2 cm i wykrawamy ciasteczka.
Patelnię przecieramy papierem nasączonym tłuszczem, rozgrzewamy, kładziemy. Nasze ciastka i trzymamy około 3 minut z każdej strony - aż staną się złociste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.06.2011 17:27
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak