Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
mąka pszenna 25 dag
ser gouda 1,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe

Jajka roztrzep ze śmietanką, przypraw sola, pieprzem i pieprzem cayenne. Dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Zagnieć ciasto. Zagniatając, dodawaj stopniowo starty żółty ser. Gładkie ciasto uformuj w cienki wałek. Potnij go na paluszki.
Smaż na dość dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień. Przykryj patelnie, trzymaj paluszki na ogniu jeszcze 2 min. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.07.2011 14:15
przepysznie wyglądają
angelika14 31.05.2011 18:45
pomysłowe muszę kiedyś wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak