Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec trójkolorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
śmietana 30% 3 szt
Biszkopty 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec trójkolorowy

Po 1 galaretce cytrynowej i truskawkowej osobno rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by mocno zastygły i pokroić w kwadraty. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Wszystkie śmietany ubić i podzielić na 3 części, 2 części schłodzić. Do 1 części dodać rozpuszczoną galaretkę truskawkową. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć biszkopty i wlać masę truskawkową. Do drugiej części masy śmietanowej dodać pokrojoną galaretkę truskawkową, wylać masę na różowy spód i schłodzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Do 3 części dodać rozpuszczoną galaretkę i pokrojoną cytrynową galaretkę, wymieszać razem i wylać na sam wierzch tortownicy, schłodzić ponownie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 08.06.2012 17:01
też robie podobny mojej rodzince
jasiek 14.03.2012 23:18
zrobię bo super wygląda
angelika14 19.07.2011 10:04
TEŻ TAKI ROBIĘ
agogo2 17.05.2011 18:49
super dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak