Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2-3 l
udka kurczaka całe 5 szt
groszek konserwowy 0,5 szt
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
ząbek czosnku 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galareta drobiowa

1. mięso umyć zalać wodą z Vegetą gotować ok 45 min
2. dodać włoszczyznę i gotować ok 1-2godziny (robimy rosół klarowny)
3. wyjmujemy mięso i warzywa, do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek, wywar odcedzamy przez pieluchę po ok 20 min
4. żelatynę zalewamy wodą (małą ilością)
5. po 10 min wlewamy ok 2 szkl ciepłego wywaru i mieszamy aby się rozpuściły grudki, łączymy z resztą wywaru i mieszamy
6. do kubeczków lub miseczek wkładamy pokrojone kawałki mięsa i można dać warzywa np groszek, zalewamy wywarem, jak się schłodzi wkładamy do lodówki aż mocno stężeje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 13.03.2012 17:03
dobra
Rogalik 03.06.2011 20:51
dobra
irenka 01.02.2011 14:55
też tak robie,nic nowego,stary przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak