Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główki kapusty czerownej 1/2 główka
ziemniaki 3 szt.
cebule 2 szt.
jabłka 2 szt.
kostka rosołowa 2 kostki
tłuszcz 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Cebulę kroimy w dużą kostę,kapustę grubo szatkujemy.Smażmy około 15 min. na tłuszczu na małym ogniu.Dodajemy cukier.Z kostek przygotowujemy bulion.Jabłka i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę.Wkładamy do bulionu.gotujemy 15 min.
Dodajemy kapustę z cebulą i doprawiamy do smaku.Gotujemy 10 min.Dodajemy sok z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2011 12:29
Dobra.
accee 05.03.2011 22:52
Najs
accee 05.03.2011 22:52
Najs
Iwusia 17.01.2011 19:43
Pycha :)
Jolanta40 22.11.2010 23:27
też lubię czerwoną kapustę
Dorota76 04.08.2010 22:35
Bardzo lubię czerwoną kapustę Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak