Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź świeży 0,5 kg
cebula 1/4 kg
olej 1/4 l
koncentrat pomidorowy 1 szt
przyprawy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po węgiersku

1. Śledzie wymoczać , odlać wodę 3-4 razy
2. cebulę obrać pokroić w krążki sparzyć wrzątkiem
3. olej wlać do rondla podgrzać dodać sparzoną cebulę poddusić
4. dodać koncentrat pomidorowy przyprawić do smaku wymieszać i ostudzić
5. śledzie ułożyć na półmisku zalać przygotowanym sosem
6. można dodać ogórka konserwowego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak