Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy tort

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
cukier puder 30 dag
jaja szt 6
czekolada gorzka 10 dag
cynamon 2 łyżeczki
mąka 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały mielone 30 dag
konfitura morelowa
czekolada mleczna 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy tort

Gorzką czekoladę posiekać. Migdały uprażyć na suchej patelni i ostudzić.Następnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać kolejno żółtka,przesypując je cynamonem,dodać gorzką czekoladę i migdały z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać sztywną pianę z białek.
Piec w tortownicy wyłożonej pergaminem ok. 60minu w temp. 180 stopni.
Ostudzony placek posmarować rozgrzaną konfiturą morelową i posypać grubymi wiórami czekolady mlecznej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 01.02.2011 14:12
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak