Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
rodzynki 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z brzoskwiń. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki.
Śmietanę ubić z cukrami, doprawić sokiem z cytryny, połączyć z ostudzoną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.
Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki brzoskwini, ew. rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć plasterki brzoskwiń, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 05.10.2012 11:04
Prosty w wykonaniu a jaki pyszny:)
Sarenka 10.06.2011 11:03
Pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak