Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki Wołowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 60 dag
cebula biała 2 sztuki
mąka 1 łyżeczka płaska
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 1 ząbek
sos pieczeniowy 1 torebka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
olej do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki Wołowe

Mięso wołowe dokładnie umyć, pokroić w plastry, ubić tłuczkiem. Bitki smażyć na oleju na dużym ogniu z obu stron. W garnku dusić pokrojonę cebulę. Podlać troszkę wodą. Dodać bitki. Wcisnąć 1 ząbek czosnku. Od czasu do czasu podlewać wodą. Z garnka przełożyć bitki do osbnego naczynia. Sos który nam powstał zmiksować blenderem. Bitki z powrotem przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wsypać 1 opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego. W trakcie wsypywanie cały czas mieszamy, żeby nie porobiły się grudki. Gdyby sos był zarzadki dodajemy 1 płaską łyżeczkę mąki wcześniej rozrobioną w 1/4 szklance wody. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.06.2011 16:53
smaczne
misiek123 28.02.2011 10:58
pycha :)
dorotka0000025 15.02.2011 11:00
mniam mniam
edyta51 02.02.2011 10:30
co za pyszności :)
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak