Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty Puchatkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 8-10 kromek
jajko 1 szt
mleko 2/3 szklanki
miód 2 łyżki
masło lub margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty Puchatkowe

Mleko z jajkiem i miodem roztrzepać, nasączyć kromki (bez przesady, żeby się nie rozpadły. Można obtoczyć w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z każdej strony (uwaga - masło szybko się przypala więc warto w trakcie smażenia kontrolować temperaturę), podawać posmarowane lekko miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.01.2014 23:14
na pewno zrobię takie
Anna141
Anna141 30.05.2011 11:44
pycha
Kasia77
Kasia77 25.02.2011 11:02
mniam, miodzio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak