WEGETARIAŃSKA UCZTA

WEGETARIAŃSKA UCZTA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    3
  • cebula

    1
  • rosół

    1/2 SZKLANKI
  • sól i pieprz

    DO SMAKU
  • ZIARNA SOJI

    1 SZKLANKA
  • jajko

    1
  • cukinia

    1 MAŁA
  • bazylia świeża

    3 GAŁĄZKI
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy soję w osolonej wodzie około 30-45 minut.
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i wrzucamy czosnek drobniutko posiekany oraz drobniutko posiekana cebulę. Dusimy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na grubą kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy.
Rosół (może być zrobiony z kostki) powoli wlewamy do duszonych warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekaną bazylią. Dusimy.
Cukinię kroimy w krążki i wrzucamy do sosu pomidorowego. Dusimy aż zmięknie.
Robimy teraz kotleciki. Ugotowaną soję odcedzamy i miksujemy blenderem z jajkiem, solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obr\\taczamy bułką tartą. Smażymy na oleju około 4 minuty.
Kotleciki podajemy razem z cukinią w sosie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

24.05.2011 13:12
bardzo lubię

stokrotka

21.05.2011 09:15
super

IlonaAlbertos

16.12.2010 18:41
Szybkie dnie :)

mehia

29.05.2010 14:27
koniecznie muszę wypróbować :)

Greg3

28.05.2010 18:37
ooo brzmi nieźle:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat