Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska \"Jambalay\"

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 25 dag
kurczak 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuka
zielona ostra papryka 2 sztuki
oliwa 150 ml
szparagi 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska \"Jambalay\"

Pokrojone w kostkę cebulę i strąki papryki oraz czosnek podsmażamy na oliwie,dodajemy pokrojone w kostkę mięso kurczaka oraz posiekaną szynkę.Mieszamy,dodajemy niedogotowany ryż i odsączone szparagi.Dusimy na małym ogniu,potrząsając często garnkiem,aby potrawa się nie przypaliła.\"Jambalay\"powinna wyglądać jak omlet: podajemy ją uformowaną w duży placuszek na podgrzanym półmisku,polaną sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 06.02.2014 23:53
dobre danie
Małgosia6 17.03.2012 16:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak