Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z szałwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
sok z cytryny 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
białko 1 sztuka
mąka pszenna
szałwia kilka listków
olej
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z szałwią

Rybę umyć, pokroić na kawałki skropić sokiem z cytryny doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem. Następnie zamoczyć w roztrzepanym białku jajka, panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dodatekiem masła. Posypać jeszcze na patelni posiekanymi listami szałwi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 06.03.2011 18:06
lubie szalwie :) wiec wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak