Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
fasola czerwona z puszki 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt
pieczarki 0,5 kg
pieprz 3 szczypty
przyprawa uniwersalna 3 łyzki
lub kucharek 1 łyżka
cebula biała 1 szt
olej do smażenia 3 łyzki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z fasolką

Pieczarki czyścimy ,kroimy w plastry ,gotujemy odcedzamy .Łopatkę kroimy w niewielkie kawałki ,i z cebulą podsmażamy na oleju .Podlewamy woda ,dodajemy warzylion lub kucharka i dusimy razem do miękkości mięsa. Dodajemy przecier i fasole w raz z wodą z puszki .Doprawiamy do smaku pieprzem ,dodajemy pieczarki ,Mieszamy i dusimy aż się wszystko ładnie połączy.Podajemy do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 17.07.2013 17:05
muszę spróbować
Bernadeta 23.02.2013 22:32
pycha
AGNIESZKA144 17.02.2012 18:59
warte spróbowania
olkaaa 13.02.2012 08:06
fajne
PaniMISIOWA 30.12.2011 12:19
apetyczna
Justa32 09.09.2011 09:30
smaczna
barbara11561 28.06.2011 09:46
Smaczne:)
Grażyna13 28.05.2011 12:08
Podoba mi się :)
matii6 07.05.2011 19:48
pysznie to wygląda
alaaa 11.02.2011 18:13
smaczne
MAR3STA 07.02.2011 18:57
co za przysmaki;)
MAŁY 06.02.2011 21:24
ale smaczne
pacpaw 02.02.2011 13:54
a szukałem pomysłu na łopatkę :)
edyta44 01.02.2011 13:48
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak