Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe ok 0,5 kg
cebula 3 średnie
olej 3 łyżki
sól
pieprz
papryka 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z papryką

Paprykę umyć, usunąćgiazda nasienne, pokroiić w paski. Cebulę obrać, pokroićw półplastry. Na rogrzany olej wrzucić cebulę i parykę, przesmażyć ciągle mieszając. Żeberka opłukać, podzielić na porcje, posolić, dodać do warzyw, zalać szklanką wrzątku lub wywaru i dusić pod przykryciem do miękkości. Jeśli płyn zbyt szybko wyparuje, uzupełnić. Na końcu dodać sól i pieprz do smaku oraz sporo mielonej papryki. Podawać z ryżem, kopytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 14.11.2011 21:50
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak