Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle Wątróbkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 2 łyżeczki
jajko 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle Wątróbkowe

Wątróbkę umyć (surową), przepuścić przez maszynkę razem z cebulą. Dodać 2 jajka i 2 łyżeczki mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, kucharkiem. Dokładnie wymieszać. Smażyć jak placki ziemniaczane. Gdyby cisato było za rzadkie dodać więcej mąki. Smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron. Można jeść na gorąco jako sznycelki lub na zimno do kanapek. Super smakuje z sosem czosnkowym. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 01.02.2011 16:11
musze spróbowac. Fajny pomysł.
Buczo007 01.02.2011 16:11
musze spróbowac. Fajny pomysł.
Buczo007 01.02.2011 16:11
musze spróbowac. Fajny pomysł.
Buczo007 01.02.2011 16:11
musze spróbowac. Fajny pomysł.
Buczo007 01.02.2011 16:11
musze spróbowac. Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak