Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty czekoladowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 6 kromek
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
masło 10 dag
ser pleśniowy 10 dag
baton 1 czekoladowy
orzechy 5 dag
konfitura żurawinowa 15 dag
czekolada biała 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty czekoladowe

Kromki chleba posmarować masłem.
Stroną posmarowaną położyć na rozgrzanej patelni.
Posypać pokruszoną czekoladą lub batonem czekoladowym i serem pleśniowym. Przykryć drugą kromką stroną posmarowaną masłem na zewnątrz.
Smażyć pod przykryciem.
Po minucie odwrócić.
Po upieczeniu zdjąć z patelni i podawać z konfiturą żurawinową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 12.09.2013 13:12
muszą być pyszne :-)
krystyna24 02.01.2012 14:32
super przepis
dorotka0000025 13.12.2011 09:40
pyszne naprawde tylko drogo troche wychodzi dlatego robie tylko na wyjatkowe okazje
marchewka 13.09.2011 23:03
cóż za połączenie - może warto by było spróbować
motomaniak 07.05.2011 15:51
mniam
ana00 10.04.2011 15:07
ale połączenie :) Ciekawe jak smakuje
Dorota76 01.02.2011 13:22
takich nie jadłam ale brzmi bajecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak