Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w papryce z makaronem kminkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 2 łyżeczki
pieprz mielony 2 łyżeczki
mąka 1 szklanka
masło 125 g
papryka 1 łyżka
gęsta śmietana 1,1/2 szklanki
sherry 1/4 szklanki
makaron jajeczny 3 szklanki
kminek 2 łyżeczki
królik 1 pokrojone na 6 kawałków

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w papryce z makaronem kminkowym

Zmieszać razem sól, pieprz i mąkę, obtoczyć kawałki mięsa. Połowę masła rozgrzać w dużym rondlu, przyrumienić królika. Rozprowadzić paprykę ze śmietaną. Do rondla dolać sherry, a następnie śmietanę z papryką. Gotować na małym ogniu ok. godziny, jeśli zaistnieje taka potrzeba dolewamy wodę w czasie gotowania, aby nie przypalić. Ugotować makaron, odcedzić. Na makaron wyłożyć resztę masła, odczekać, aż się roztopi, posypać kminkiem. Podajemy razem z królikiem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak