Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ryżowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
boczek 10 dag
kiełbasa 10 dag
por 1 szt
kiełki fasoli mung 10 dag
ryż 30 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ryżowa

Pokroić boczek oraz kiełbaskę w kosteczkę i wrzucić wraz z porem i kiełkami na rozgrzaną, polaną olejem patelnie. Ryż wsypać do miseczki i wbić do niego jajka. Całość dokładnie mieszać. Kiedy kiełbasa z boczkiem się przypieką wrzucić ryż. Całość piec na patelni przez około 3-5 minuty na małym ogniu mieszając co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 24.02.2012 12:24
pomysłowa ta jajecznica:)
Adamorek 04.01.2012 19:04
ciekawe
dorotka0000025 16.12.2011 13:48
polecam- naprawde smaczna
motomaniak 06.12.2011 12:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak