Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany królik z ostrygami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1,5 kg pokrojony na kawałki
mąka 1/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
wywar z kurczaka 1 szklanka
gęsta śmietana 1 szklanka
ostrygi 2 szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany królik z ostrygami

Piekarnik podgrzewamy do 180 stopni. Obtoczyć królika w mące. Włożyć do dużego żaroodpornego naczynia. Przyprawić solą. Zalać wywarem z kurczaka. Przykryć i piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku. Dodać śmietanę, ostrygi i skropić masłem. Przykryć i zapiekać jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak