Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha szarlotka z kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
margaryna 1\\2 szt
jaja 6 szt
cukier puder 1\\2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 30 dag
cukier 1,5 szkl
jabłko kwaśne 1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha szarlotka z kokosem

Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać margarynę, cukier puder i żółtek , zagnieść ciasto. Wyłożyć na blachę o wymiarach 25x30.
Jabłka zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i wyłożyć na ciasto.
Z białek ubić pianę dodając 1 1/2 szklanki cukru. Po ubiciu wsypać wiórki i delikatnie wymieszać .Pianę wyłożyć na jabłka, piec w temperaturze 160 stopni. Najlepiej smakuje z herbatką cynamonową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak