Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WIEPRZOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
olej do smażenia
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WIEPRZOWY

Mięso dokładnie myjemy,osuszamy.Kroimy w średniej wielkości kostki.Cebulę obieramy i kroimy w talarki.Mięso przyprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką,następnie wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem i podsmażamy na złoty kolor.Dodajemy cebulę i jeszcze chwilę dusimy.Zalewamy wszystko około 1 litrem wody,doprawiamy i gotujemy około 5o minut na słabym ogniu.Zaklepujemy mąką.Podajemy z makaronem lub kopytkami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 06.06.2011 10:00
mniam
Ania67 05.06.2011 09:20
super
Danuta_Prorok 25.05.2011 17:28
pycha
ewelina63 11.05.2011 18:19
mniam
anja3107 05.04.2011 11:08
dobry
Margo1 04.02.2011 16:19
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak