Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka z jagniecia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
gruba sól 1 łyżeczka
pieprz
rozmaryn
bazylia
papryka
karkówka 1 z jagnięcia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka z jagniecia

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni. Okrajamy mięso z tłuszczu, następnie należy odkroić mięso od kręgosłupa i od każdego żebra. Nacieramy mięso oliwą. Posypujemy przyprawami i solą. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut. Możemy podać z sosem jabłkowo- miętowym ( przepis w mojej księdze). Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak