Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 2 szklanki
drożdże 3 dag
jajko 2 szt.
olej 18 dag
cukier puder 1 łyzki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Mąkę przesiać do miski,drożdże rozmieszać z cukrem i 1 łyżką ciepłego mleka,a gdy zaczną rosnąc wlać resztę mleka do miski razem z mąką,ciasto osolić i wymieszać,przykryć i odstawić.Gdy ciasto sporo podrośnie dodać żółtka oraz pianę z białek i starannie wymieszać,odstawić na 20 min,upieczone posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak