Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z ciasta francuskiego

ciasto francuskie pokroić na paski około 3 cm, owinąć je wokół drewnianych wałków w odległości 1 cm od siebie. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni 15minut. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru. Upieczone rurki nabijać śmietaną za pomocą szprycy cukierniczej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.02.2013 07:09
mmm pyszotka;)
Pola2 11.04.2011 19:47
mniam
Pola2 11.04.2011 19:46
mniam
bejciu24 01.02.2011 11:31
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak