Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spóźniona kutia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 10dag
masa makowa
miód lipowy
skórka z pomarańczy
rodzynki
orzechy laskowe
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Spóźniona kutia

Pszenicę ugotować do miękkości na małym ogniu,osączyć i ostudzić. Rodzynki namoczyć w wodzie a orzechy rozdrobnić na mniejsze kawałki. Ze sparzonej pomarańczy zdjąć skórkę (bez białej części) i pokroić, kilka pasków zostawić do dekoracji. Masę makową wymieszać z pszenicą i bakaliami oraz skórką. Dodać do smaku miód.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 01.02.2011 10:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak