Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki w rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kostki rosołowe
flaki 1kg
włoszczyzna mrożona
pieprz kolorowy
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki w rosole

Flaki obgotować we wrzątku. W oddzielnym garnku zagotować ok litr wody z kostkami rosołowymi, zielem angielskim i liściem. Flaki pokroić na trochę mniejsze kawałki i razem z włoszczyzną włożyć do bulionu. Gotować na małym ogniu, doprawić kucharkiem, solą,pieprzem kolorowym i maggi. Na koniec dodać majeranek i chwilę potrzymać pod pokrywką. Ewentualnie jeszcze doprawić i dodać zasmażkę z mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 22.07.2011 20:01
mniam
Izabela/bella81 18.02.2011 11:54
uwielbiam flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak