Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzyw 1/2 kg
udka z kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
koperek
ziemniaki 6-7 szt
śmietana kubek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z koperkiem

Ze skrzydełek i udek oraz ok 1,2 litra gotujemy wywar (ok 40-45 min).

Dodajemy mieszankę warzyw (marchewka, brukselka, pietruszka, seler, kalafior-warzywa mogą być mrożone) oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy zupę solą, przyprawą uniwersalną i pieprzem i gotujemy aż warzywa zmiękną.

Następnie zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 16.08.2011 08:33
bardzo lubię tę zupkę;)
agnieszka189 01.02.2011 10:41
zapomniałam dopisać słowa \"wody\", chodziło mi o 1,2 litra wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak