Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z morelami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
olej 3 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
rodzynki 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
morele 10 sztuk
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schab z morelami

Mięso umyć, sparzyć i osączyć. Obsmażyć rumiano na oleju, dodać 4 łyżki wody i dusić 20-30 minut na małym ogniu, pod przykryciem. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą i posmarować nim mięso. Dusić jeszcze 6-7 minut, następnie dodać umyte i sparzone rodzynki i jeszcze przez chwilę podusić. Morele umyć, osączyć, przekroić na pół, usunąć pestki, a miąższ podsmażyć chwilę na maśle. Schab pokroić na plastry, polać sosem i obłożyć morelami. Podawać z ryżem, przybrany natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak