Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Azjatyckie szaleństwo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kapusta pekińska 1/2 główki
pierś z kurczaka 2 sztuki
sezam 2 łyżki
olej sezamowy
ocet winny 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
imbir starty 1 łyżka
pędy bambusa
grzyby mun
sos sojowy
chili
por 1/2 sztuki
kiełki fasoli mung

Przepis i sposób przygotowania na: Azjatyckie szaleństwo

Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać. Dodać do kurczaka, dodać sezam, starty imbir, ocet. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny.
Następnie podsmażyć na oleju z odrobiną oleju sezamowego.
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w zapałki, dodać do kurczaka, dodać paprykę pokrojoną w słupki, kiełi fasoli i pędy bambusa.
Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie, potem pokroić i dorzucić na patelnię, dodać pora porkojonego w półplasterki. Na koniec dodać kapustę pekińską dość drobno poszatkowaną i doprawić do smaku przyp-rawą do potraw chińskich, chili i sosem sosjowym.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 10.08.2013 11:45
mniam mniam
Grażyna13 18.04.2012 13:04
Pyszne to szaleństwo :)
rjustysia 18.09.2011 15:31
Wygląda super, chętnie zrobię :)
sylwia / sytofala 20.08.2011 13:09
chińskie mniam mniam:)
Anita21 16.02.2011 16:52
lubie takie dania
Dorota59 01.02.2011 11:21
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak