Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zając smażony z sosem orginalnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso z zająca bez kości 1 kg
masło roślinne 3 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz
sól
jałowiec kilka ziaren
sos
małe cebulki 7 sztuk
estragon odrobina
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zając smażony z sosem orginalnym

Mięso pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać przyprawami, skropić dwoma łyżkami wina i pozostawić na kilka godzin. Rozgrzać na patelni olej i dwie łyżki masła, włożyć mięso i dobrze obsmażyć z obu stron. Przełożyć razem z tłuszczem do rondla, dodać sok wydzielony z mięsa w czasie kruszenia, przykryć i dusić na niewielkim ogniu 35 minut; od czasu do czasu mieszając, w miarę potrzeby podlewać odrobiną wody. Sos z pod zająca przelać do rondla, dodać obrane i posiekane cebulki, przez chwilę smażyć, wlać wino, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu przez 10 minut, dodając na końcu estragon, sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 30.10.2011 19:44
rewelacja
Dorota59 01.02.2011 11:24
tylko teraz złapać zająca- to jest sztuka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak