Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1,5 kg
jajko 10
czosnek 4 ząbki
majeranek
tymianek
pieprz
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

do miski włożyć mięso,wbić 2 jajka,dodać suszoną cebulę,przyprawy(po łyżce)czosnek,całość wyrobić,dadając partiami wywar bulionowy.8 jaj ugotować na twardo,odkroić białko z piętek tak aby widoczne było żółtko,mięso wyłożyć na papier do pieczenia,uformować prostokąt,ułożyć na nim jajka,tak aby przylegały do siebie,uformować wałek,włożyć do natłuszczonej i posypanej bułką formy,piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok.50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.02.2013 07:12
mniam mniam;]
Norgiusz 11.05.2012 09:32
swietna
krokodyl 30.03.2012 11:55
niezłe
Ania67 26.03.2012 15:21
uwielbiam
Tika4444 29.01.2012 11:48
?wietny przepis
Tika4444 29.01.2012 11:48
?wietny przepis
Margo1 23.07.2011 13:11
smaczna
berys18 27.06.2011 09:02
pyszności
annagebalska 17.06.2011 09:15
mniam
joanna77 27.03.2011 13:16
pychotka
IZABELA29 09.03.2011 10:33
kiedyś robiłam
Marzena40 26.02.2011 13:19
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak