Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

vinaigrette z lina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 80 dag
marchew 5 dag
pietruszka 5 dag
seler 10 dag
ziemniaki 2 sztuki
ogórek 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
majonez
musztarda 2 dag
cukier 1 dag
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: vinaigrette z lina

warzywa oczyścić ugotować w całości, ostudzić, pokroić w kostkę nie za drobną. Ogórka i jabłko pokroić w drobna kostkę. rybę opłukać i osolić, sprawić. Filety ugotować zalewając gorącym wywarem z warzyw. Rybę wyjąc, ostudzić pokroić w kostkę. wszystkie składniki wymieszać razem, dodać majonez, musztardę, przyprawy i siekany koper. Sałatkę ułożyć na półmisku, polać sosem- przybrać dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.01.2013 11:38
mmm fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak