Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 2 szt
wino białe wytrawne 1 szkl
masło 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza w winie

Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Rybę pokroić na porcje, połowę filetów ułożyć w naczyniu, oprószyć przyprawą, posypać pokrojoną w plastry cebulą i przykryć resztą ryby. Posypać przyprawą, po wierzchu polać roztopionym masłem i zalać winem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i gotować okolo 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, wyłożyć na filety, oprószyć pieprzem i papryką. Włożyć do piekarnika i piec okolo 20 minut. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.06.2013 20:26
Ciekawe połączenie.
gacopierz23 19.10.2012 19:26
rybka lubi pływać a tym bardziej w winie
cooleczka 16.10.2012 19:15
wyborny
olkaaa 20.12.2011 19:08
smaczne
Wafelek2601 04.08.2011 09:53
świetny przepis
Kate131 24.06.2011 08:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak