Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dwoma kremami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 1\\2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dwoma kremami

Masa I
2 budynie waniliowe
2 szklanki mleka
1 kostka masła

Masa II
2 szklanki mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 opakowania Śnieżki
5 łyżek żelatyny

Jaja utrzyj z cukrem. Połącz z kakao,mąką i proszkiem do pieczenia. Rozsmaruj na spodzie blaszki. Piecz 50 minut w temperaturze 180 stC.
Z budyniu i mleka ugotuj budyń. Utrzyj z masłem.Rozsmaruj na cieście.
Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śnieżkę ubij z mlekiem i kawą. Połącz z żelatyną. Wyłóż na masę budyniową.
Wierzch można polać polewą lub dowolnie udekorować. Podajemy do kawki z mleczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.03.2012 19:17
pyszny sszkoda bez zjecia
Kate131 12.06.2011 09:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak